Galvenā lapa Projektu aktivitātes ES - ES darba tirgū 2013_06_03_Darbs_Jelgava_Liepaja

    Biedrība " Mēs - nākotnei!" uzsākot projekta  "ES - ES darba tirgū" īstenošanu, apkopo informāciju par jauniešu iespējām darba tirgū pašvaldībās. Lūk kā, nodarbinātības jautājumu jauniešu vidū vasarā risina Liepajā un Jelgavā.

    Sāk īstenot skolēnu nodarbinātības pasākumu

    Liepājā un Jelgavā šodien sāk īstenot skolēnu nodarbinātības pasākumu, ko līdzfinansē pašvaldība.

    Liepājā šovasar ar pašvaldības finansiālu atbalstu algotu darbu divas nedēļas varēs strādāt 200 bērni vecumā no 13 līdz 14 gadiem. Pirmo reizi darba vietas tiks piedāvātas arī 50 jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem.
    Reģistrēšanās vasaras darbam tika organizēta skolās pie sociālā pedagoga. Uz 200 darba vietām pieteicās 494 skolēni vecumā no 13 līdz 14 gadiem.
    Katrs skolēns varēs strādāt divas nedēļas. Darba vietas tiks izveidotas vispārizglītojošās skolās, kur skolēni darba vadītāja uzraudzībā veiks skolu teritoriju un sporta laukumu kopšanu, labiekārtošanu un uzturēšanu kārtībā. Katrs skolēns strādās četras stundas dienā, par divu nedēļu darbu saņemot 50 latu darba algu.
    Lai nodarbinātu 50 pusaudžus vecumā no 15 līdz 19 gadiem, pilsētas uzņēmēji aicināti savos uzņēmumos no 1.jūlija līdz 31.augustam izveidot darba vietas skolēniem. Katrs skolēns strādās vienu mēnesi, algā saņemot 200 latus. Darba vietas izveidošanai uzņēmējs finansē darba algu 100 latu apmērā, nodrošina skolēnu ar darba vadītāju, izveido darba drošības prasībām atbilstošu darba vietu. Savukārt pašvaldība finansē darba algu 100 latu apmērā, sedz darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas 24,09% apmērā no pilnas darba algas, veic darbinieka apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā.
    No šodienas arī Jelgavas pašvaldības iestādēs un kapitālsabiedrībās, līdzīgi kā pagājušogad, vasaras brīvlaikā sāks strādāt vairāk nekā 600 pilsētas skolēnu vecumā no 13 līdz 15 gadiem.
    Kā ziņots, šim darbam jaunieši varēja pieteikties no 8.aprīļa līdz 30.aprīlim savās mācību iestādēs. Nodarbinātībā plānots iesaistīt 13, 14 un 15 gadus vecus skolēnus. 13 un 14 gadus vecie izglītojamie varēs strādāt divas nedēļas katru darba dienu četras stundas, 15 gadus vecie - trīs darba nedēļas katru darba dienu sešas stundas.
    Darba samaksa tiks aprēķināta, ievērojot nostrādāto stundu skaitu un minimālo stundas tarifa likmi - 1,375 lati. Tas nozīmē, ka jaunākie skolēni divās nedēļās pēc nodokļu nomaksas nopelnīs 45,98 latus, bet vecākie, kas būs nodarbināti ilgāku laiku, algā saņems 90,33 latus pēc nodokļu nomaksas, informēja pašvaldības pārstāve.

    Ziņu avots: E-klase 03.06.2013.

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1451445
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 10 viesi