Galvenā lapa 20_05_11_politiki

    Aktivitātes turpinās!

    Turpinot Eiropas Jaunatnes nedēļas aktivitātes,  biedrības "Mēs - nākotnei!" biedri: Liene, Ineta, Ņina, Mārtiņš un Linards 19.05. apmeklēja  Kr. Valdemāra Ainažu pamatskolas, Salacgrīvas un Staiceles vidusskolas, Alojas Dienas centra un centra "Zīles" jauniešus. Aktīvisti organizēja informatīvos pasākumus, vadīja SYTYKIA sesijas, viktorīnas jauniešiem, un centros,  Labdarības akcijas ietvaros "pasniedza" jauniešiem Laikmetīgo deju nodarbības.

    Tā pagāja visa diena. Ņemot vērā, ka aktīvisti savu darba dienu sāka jau 7.30, un atgriezās mājās vēlu vakarā, visi izjūta  no vienas puses ļoti lielu nogurumu, bet no otras puses, bija liels prieks par padarīto darbu un prieks, ka visiem jauniešiem Ainažos, Salacgrīvā, Staicelē, Alojā un Zīlēs bija neviltots prieks tikties ar mums un bija ļoti ieinteresēti turpmākai sadarbībai un līdzdalībai programmās „Jaunatne darbībā” un Eurodesk. Vēlu vakarā, vēl biedrības vadība veica aktivitātes, lai 20.05. nodrošinātu Limbažu, Salacgrīvas un Alojas novadu jauniešu līdzdalību pasākumā "Kafija ar politiķiem", kuru organizēja V/A "Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūra".
    20.05.pasākumā "Kafija ar politiķiem" piedalījās: 4 Salacgrīvas novada jaunieši un Salacgrīvas novada domes jaunatnes lietu speciāliste Liene Eglīte, kā arī, 3 jaunieši no Limbažu pilsētas, l/a "Auseklis" korespondente Linda Tauriņa, un pasākuma koordinatore, biedrības "Mēs - nākotnei!" valdes priekšsēdētāja Ņina Luščenoka.
    Mūsuprāt, pasākuma norise notika ļoti  interesanta un netradicionālā formā izmantojot dažādas neformālās izglītības metodes. Gan auditorijas telpas, gan pasākuma atmosfēra liecināja par to, ka visi pasākuma dalībnieki atrodas vienlīdz vienādos "apstākļos", un tas ļoti palīdzēja  savstarpējai diskusijai  starp jauniešiem ar  Saeimas deputātiem. Pasākuma mērķis  bija, piedāvāt jauniešiem iespēju veidot diskusiju ar politiķiem un otrādi par jauniešiem aktuālajiem jautājumiem, īpaši akcentējot tēmu - jauniešu līdzdalība.
    Ļoti aktīva diskusija raisījās pie Limbažu novada jauniešu piedāvātas tēmas: jauniešu līdzdalība lēmumu pieņemšanā pašvaldības līmenī jauniešiem svarīgos jautājumos. Vismaz 5 deputāti bija ļoti ieinteresēti uzklausīt mūsu novada jauniešu „problēmas” un viedokļus, kopā ar jauniešiem mēģināja izprast "problēmu" būtību, "problēmu" objektīvus cēloņus, apsprieda pašu jauniešu līdzdalības iespējas "problēmu" risināšanā. Pēc spraiga darba, notika darba grupu darba prezentācijas, kuru laikā gan jaunieši, gan deputāti piedāvāja idejas problēmu risināšanai,  ierosinājumus,  jauniešiem pašiem būt aktīvākiem un līdzdarboties visos procesos, kas skar jauniešu dzīvi. Pasākuma noslēgumā JSPA apbalvoja organizācijas un neformālas jauniešu grupas, kuri 2009. un 2010. gados ļoti veiksmīgi īstenoja projektus. Kā arī, JSPA sagādāja pārsteigumu jauniešiem piedāvājot viņiem iespēju baudīt „GEN FAST” koncertu.
    Biedrība „Mēs – nākotnei!” Limbažu un Salacgrīvas novadu dalībnieku – jauniešu vārdā izsaka pateicību V/A „Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūra” kolektīvam, un personīgi tās direktorei Dainai Sproģei par piedāvātu lielisko iespēju piedalīties pasākumā!

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1452383
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 4 viesi