Galvenā lapa 25_07_10_Ziles

    „Mēs – nākotnei!” ciemojas ”Zīlēs”



    Biedrības „Mēs – nākotnei!” projekts par jaunatnes programmas izstrādi Limbažu novadā, kuru finansē SOROSA FONDS – LATVIJA, ir ievirzījies finiša taisnē. 25. jūlija pēcpusdienā tika realizēta pēdējā nozīmīgā projekta aktivitāte – Labdarības pasākums. Mēs – Ņina, Mārtiņš, Sabīne un Sandra, devāmies uz Bērnu sociālās aprūpes centru „Zīles” Ozolmuižā, lai kopā ar tā iemītniekiem darbotos gan radoši, gan aktīvi. Līdzi mums bija kastes ar dažādiem materiāliem, lai varētu veidot dažādus darbiņus, piem., fotogrāfiju rāmīšus, apsveikuma kartītes, un pāris bumbu, ar ko uzspēlēt futbolu, volejbolu un citas spēles.

    Kad tur ieradāmies, mazākie bērni dzīvojās savās istabās, kamēr lielākie skatījās TV. Bet mēs jutām, ka esam tur ļoti gaidīti – it īpaši priecājās mazākie iemītnieki. Kopumā mūs uzņēma 21 bērns. Uzreiz pēc iepazīšanās ķērāmies klāt darbiņiem. Lielākie bērni kopā ar Mārtiņu un Sabīni devās spēlēt ārā bumbu, kamēr mazie varēja iemēģināt savus spēkus fotogrāfiju rāmīšu gatavošanā Sandras un Ņinas uzraudzībā. Lai gan līdzi bija dažnedažādi materiāli (audumi, klūdziņas, gliemežvāki u.c.), visi bērni izvēlējās veidot līdzīgus rāmīšus no folijas un visparastākajām pārtikas pupiņām. Ar kādu rūpību un aizrautību mazie līmēja sīkās pupiņas! Kad viņi bija pabeiguši, no futbola spēles atgriezās lielie bērni. Tagad bija viņu kārta radīt „jaunus brīnumus”. Tikmēr mazie kopīgi devās ārā uzspēlēt tautas bumbu. Jāsaka, ka lielie puiši mūs tiešām pārsteidza. Ja mazajiem bija jāierāda, kā un ko darīt, tad lielie droši tvēra pēc šķērēm un papīra. Tapa dažādi rāmīši ar ziediem, dabas skatiem, mozaīkām un kolāžām.
    Noslēgumā Ņina lielajiem bērniem iemācīja, kā no krāsaina papīra izgatavot ļoti interesantas kartītes, kurās ierakstīt novēlējumu vai iesaiņot kādu nelielu dāvaniņu. Par rūpīgāko darbiņu tika piešķirta balva – Ņinas pašas izveidots konfekšu pušķis, kurš gan noslēgumā draudzīgi tika sadalīts. Tāpat īsi pirms prombraukšanas visi bērni saņēma konfektes – par labi padarīto darbu!
    Laiks bija aizskrējis nemanot un mums bija jau jādodas mājās. Atvadas izvērtās ļoti sirsnīgas. Bērni mūs apkampa un gandrīz no katra izskanēja jautājums: „Kad jūs atbrauksiet atkal?” Diemžēl mēs nevarējām apsolīt precīzu laiku, jo šādi braucieni prasa laiku un protams, līdzekļus. Bet mēs noteikti brauksim vēl, jo ar centra jauniešiem mums ir izveidojusies cieša jo cieša sadarbība, nu jau viena gada garumā. Mēs brauksim, tiklīdz varēsim. Ar bērniem jau sarunājām, ko varētu darīt nākamreiz. Ņemot vērā, ka daži no jauniešiem piedalījās apmācībā par projektu rakstīšanu, kas notika Pāle jūnija sākumā, mēs ierosinājām jauniešiem, ka varētu kopā uzrakstīt kādu projektu.
    Jauki, ka no šādiem pasākumiem bērniem paliek ne tikai atmiņas, bet arī piemiņas lietas – šajā gadījumā tie bija pašu gatavotie darbiņi - fotogrāfiju rāmīši, apsveikuma kartiņas, un kāda spēle Sabīnes un Mārtiņa vadībā.
    Biedrības biedri labprāt apmeklētu arī citas iestādes, jauniešus pašvaldībās, lai kopā pavadītu laiku, darboties radoši. Mēs plānojam līdzīgus braucienus arī augustā, rudenī un ziemā. Biedrības biedri ļoti priecātos, ja kāds izteiktu vēlmi atbalstīt mūsu darbību ziedojot. Lai varētu radoši darboties, nepieciešami materiāli (kartons, zīmēšanas un aplikāciju papīrs, līme, krāsas, u.c), nelieli suvenīri, saldumi, un protams, līdzekļi – ceļa izdevumiem. Mēs ļoti ceram uz Jūsu atbalstu, tuvākā informācija mājas lapā mes.limbazi.lv. Radīsim nelielu prieku bērniem arī ikdienā un visi kopā!
    Sandra Priedīte, biedrības „Mēs – nākotnei!” biedre

     

     

    Skatīt šeit: 1 2 3

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1452771
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 2 viesi