Galvenā lapa 18_03_10_KOMANDA_sede

     

    Jaunieši – Limbažu novadam!


    2010.gada 17.martā Limbažu novada domes telpās notika biedrības  „Mēs – nākotnei!” organizēta sanāksme. Sanāksmē piedalījās Limbažu 1.,2.,3., vakara vidusskolas un Limbažu Profesionālās vidusskolas jaunieši, jaunieši – studenti,  vakara vidusskolas administrācijas pārstāve, kā arī pieaugušie – atbalstītāji. Sanāksmes laikā biedrības biedri informēja Limbažu pilsētas izglītības iestāžu jauniešus par projekta „Limbažu novada  jaunatnes politikas attīstības programmas izstrāde 2010.- 2013.gadam” īstenošanu.

    Sanāksmes sākumā klātesošos ar projektu iepazīstināja biedrības valdes priekšsēdētāja Ņina Luščenoka,  uzsverot projekta nozīmīgumu ikkatram Limbažu novada jaunietim.  Ņ.Luščenoka aicināja pašus jauniešus aktīvi iesaistīties projekta īstenošanā, un par saviem palīgiem un konsultantiem aicināt savus vecākus, skolotājus, uzņēmējus, politiķus un sabiedrību. Detalizētāku projekta skaidrojumu, mērķus un uzdevumus, kā arī informāciju par paredzamajiem pasākumiem projekta laikā, sniedza projekta vadītājs Mārtiņš Aizpurietis. Lielākais akcents tika likts uz to, ka pašiem jauniešiem jābūt aktīviem, ieinteresētiem un neatlaidīgiem dokumentā izstrādē, kas būtu par pamatu jaunatnes politikas plānošanai un īstenošanai Limbažu novadā dzīvojošiem jauniešiem,  t.sk. viņu dzīves kvalitātes uzlabošanai un iespējai jauniešiem līdzdarboties svarīgo lēmumu pieņemšanā.
    Projekta konsultants Pēteris Jansons skaidroja, ka jaunieši ir ļoti liels spēks un kopā viņi var paveikt ļoti daudz un svarīgas lietas, arī politiķiem ir jārēķinās ar šo spēku.
    Semināra nobeigumā jaunieši izteica gatavību strādāt darba grupās un iesaistīt vēl vairāk  jauniešu programmas izstrādē. Jaunieši pauda savu viedokli pēc nepieciešamības jauniešu iniciatīvu centra izveides, kur varētu pulcēties jaunieši, jauniešu NVO, plānot un īstenot savas ieceres. Kā jau agrāk minēts, biedrība ir ieguvusi finansējumu 2 projektu īstenošanai: „Limbažu novada  jaunatnes politikas attīstības programmas izstrāde 2010.- 2013.gadam”, kuru finansē SOROSA – FONDS Latvija, un„ Limbažu bērnu un jauniešu veselības veicināšanas, neformālās izglītības un jauniešu iniciatīvu centru izveidei un aprīkošanai”, kuru finansē Lauku atbalsta dienests. Diemžēl centra izveide tomēr varētu būt apdraudēta, jo Limbažu novada politiķi negarantē  līdzfinansējumu centra uzturēšanai ( ~ 1500Ls gadā, pakalpojuma segšanai par siltumu). Biedrība meklē atbalstītājus, ziedotājus, kuri varētu sniegt materiālo  atbalstu, un būtu ar mieru atbalstīt centra darbību ilgstošā laika periodā (vismaz 5 gadus). Protams, biedrība turpina strādāt pie projektiem un piesaistīt finansējumu aktivitāšu īstenošanai bērniem un jauniešiem.  Vairāki speciālisti – biedrības biedri ir gatavi vairākās stundas nedēļā strādāt (bez atlīdzības) brīvprātīgi , nodrošinot konsultācijas un jaunu pakalpojumu pieejamību bērniem un jauniešiem, bet, protams, biedrības biedri  nav gatavi par personīgiem līdzekļiem uzturēt pilnībā centra darbību. Mēs aicinām jauniešus, vecākus un sabiedrību paust savu viedokli šajā jautājumā.
    Biedrība aicina skolu, pašvaldību (novada) jaunatni, NVO, vecākus, skolotājus, uzņēmējus, Limbažu novada politiķus un sabiedrību uz sadarbību.
    Informācija: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

    Projekta vadītājs Mārtiņš Aizpurietis

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1451505
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 3 viesi