Galvenā lapa 2016_09_26_skola_aktivitates

    Radošās aktivitātes skolēniem

    Iesākoties rudenim un bērniem uzsākot skolas gaitas, biedrības "Mēs-nākotnei!" jaunieši aktīvisti Līva Liniņa, Adele Korba un Aija Šepko

    NVA projekta “Jauniešu garantijas” ietvaros, piedāvā  Limbažu 3. vidusskolas  1.-3.kl. pagarinātas grupas skolēniem radoši izpausties. Kā vienmēr meiteņu darbu uzrauga jaukā un atraktīvā biedrības valdes priekšsēdētaja Ņina Luščenoka. Meitenes ar skolēniem tiekas katru trešdienu  un vada viņiem radošās, prātu un pirkstu kustinošās nodarbības un spēlē spēlēs caur kurām cits citu var iepazīst tuvāk. Tādā veidā piedāvājot skolēniem interesanti, lietderīgi un arī jautri pavadīts laiku uzreiz pēc mācību stundu beigām.Septembrī jau ir novadītas trīs interesantas un smaidu pilnas nodarbības, kurās bērniem bija iespēja brīvi izpausties veidojot papīra ziedus, papīra bumbu dekorus savai klasei un pušķus no kļavu lapām. Nodarbībās ļoti aktīvi iesaistās arī skolēni no 1.klases, kuriem ļoti patīk veidot interesantas un skaistas lietas. Reizēm, pat ļoti sarežģītas viņu vecumam, bet tas bērnus neaptur iesaistīties. Tādos brīžos skolēniem palīgā nāk jaunieši, pagarinātas grupas skolotāja un sociālais pedagogs.  Aktivitāšu laikā skolēniem ir iespēja  parunāt vienam ar otru, palīdzēt cits citam, kopā spēlēt spēles, tādā veidā savstarpēji veidojot draudzīgas un pozitīvas attiecības.
    Biedrības meitenes pie bērniem nāks ciemos, katru trešdienu līdz pat oktobra beigām. Katru nedēļu pirms nodarbību sākuma, jaunietes izmanto interneta resursus meklējot idejas, lai bērniem būtu interese darboties un aktīvi iesaistīties. Apkopo un sagatavo spēles, materiālus un idejas. Ja nodarbībām nepieciešami, kādi materiāli, tad meitenes pašas iet un meklē materiālus dabā, piemēram, koku zarus, lapas, ziedus, zīles, kastaņus un citas lietas, ko daba sniedz. Divas reizēs nedēļā visas trīs jaunietes tiekas biedrības “Mēs – nākotnei! “telpās, lai izvērtētu padarīto un plānotu jaunās aktivitātes. Arī šobrīd  meitenes meklē idejas, kuras varēs realizēt kopā ar skolēniem sagaidot Skolotāju dienu.
    Biedrībai “Mēs – nākotnei!”  un  jauniešiem ir liels prieks par  iespēju darboties, izpausties, “pielaikot” skolotājas- nodarbību vadītājas profesiju un, kas to lai zina, varbūt kāda no mums savu turpmāko karjeru saistīs  tieši ar skolu.
    Prieks un pateicība par skolotāju un skolas administrācijas atsaucību, sagādājot kaut vai nelielu daļu no kancelejas precēm, kas ļoti nepieciešamas un noder nodarbību laikā. Bet, vislielākais gandarījums ir par to, ka, lai gan nodarbības notiek pēc stundām, pirms  pagarinātas dienas grupas sākuma, bērni labprātīgi sagaida mūs un aktīvi darbojās.

    Aktivitāšu vadītājas Adele Vēsma Korba, Līva Liniņa un biedrības portāla administratore Aija Šepko

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1448546
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 1 viesis