Galvenā lapa Projektu aktivitātes Nāc, pielaiko profesiju! 2016_05_27_Pāles_pamatskola

    Arī ar Pāles pagasta jauniešiem „Pielaikojam profesiju!”

    Šodien, 27.maijā, noslēdzot Limbažu novada lauku skolu apmeklējumus,

    viesojāmies Pāles pamatskolā. Sākoties nodarbībai, uz iepazīšanos, jaunieši jūtas ne visai ieinteresēti, kautrējās runāt, taču, sanākot atpakaļ mācību klasē, viss process noritēja ļoti patīkamā un brīvā gaisotnē.
    Radošu nodarbību par jauniešu darba tiesībām, iespējām, t.sk. ES kontekstā uzsāka vadīt Ņina Luščenoka, projekta vadītāja. Informāciju par savām darba tiesībām un nodarbinātību visi uztvēra teicami, par ko liecināja uz jautājumiem sniegtās atbildes, kuras paši jaunieši papildināja ar piebildēm no dzirdētā, nevis tikai atbildot vienā vārdā.
    Tādas pašas uzslavas tika saņemtas arī apgūstot pirmo medicīnisko palīdzību, kuru pasniedza Marijas māsiņa.
    Turpinot darbu radošajās darbnīcās pie savu pirmo produktu izveides, varēja just kā gaisā mainās atmosfēra, jo katrs sev uzdotajam darbiņam piegāja īpaši vērīgi. Jāteic, ka foto rāmīšu veidošanā šī bija vienīgā skola, kurā visi bija tik ļoti sakoncentrējušies uz it kā vienkāršo uzdevumu, ka nepieļāva nevienu neuzmanības kļūdu, aizlīmējot vāciņus vai ielīmējot tos nepareizā virzienā. Savukārt atslēgu piekariņu darināšanā nācās likt lietā visu vēl sevi atlikušo pacietību. Jauniešiem bija iespēja paskatīties, kā šo procesu veic Sabīne Timermane, Adele Korba un Līga Vikse, pēc tam izvēloties, kurš veids katram ir saprotamāks un vieglāk realizējams. Šī daudzveidība arī ļāva visiem gana ātri iemācīties un savu produktu izveidot.
    Neskatoties uz to, ka šajā skolā viesojāmies piektdienā, jaunieši spēja savu uzmanību noturēt līdz pat nodarbību beigām, par ko liecināja plaši aizpildītās anketas.
    Komandas vārdā, Līga Vikse

    „Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2016.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros”

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1442569
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 4 viesi