Galvenā lapa Projektu aktivitātes Soli pa solim uz sadarbību! 2015_06_20_Pociema_perļo_3

    KATVARU PAGASTĀ PROJEKTĀ "MĀCĀMIES PĒRĻOT" top pasakains skaistums

    19. jūnijā Pociema bibliotēkā uz kārtējo nodarbību projektā "Mācāmies pērļot, mācāmies sadarbību"

    pulcējās Katvaru pagasta jaunieši, jaunās māmiņas un mazpulcēni. Pieredzējusī rokdarbniece Ilze Zaķe no Pāles pagasta viņiem turpināja mācīt darināt rotaslietas no pērlītēm. Ilze pati ar šo lietu nodarbojas 8 gadus. Viņas burvīgās rokdarbu izstādes vairākkārt esam skatījuši un par tām priecājušies arī mūsu bibliotēkā. Šoreiz Ilze mums mācīja gatavot auskarus. Kad Ilze izrādīja pašas rokām veidotos auskariņus, ikviens no klātesošajiem vēlējās arī sev radīt šādu skaistumu. Un, protams, izdevās. Pēc nodarbības pasakains skaistums pavērās visapkārt- auskari kā vieglas, gaisīgas bumbiņas, kā burvīgas, izteiksmīgas pūcītes, kā bērzu skariņas...Bibliotekārei Rotai savas pūcītes pat gribējās uzreiz likt ausīs. Īpaši skaisti auskari tapa jaunietēm Ievai Kalniņai, Diānai Lelei, Laumai Sūkulei. Man pat gribētos teikt- kā no salona. - Es no pērlītēm pirms nedaudz gadiem esmu gatavojusi kaklarotas, tāpēc man jau drusku ir pieredzes. Esmu priecīga, ka mums izdevās tikt pie šāda projekta,- teic projekta vadītāja no jauniešu puses- Lauma.
    Nodarbības laikā prieks bija vērot sadarbību starp jauniešiem un bērniem, vecākajiem piepalīdzot mazākajiem. Īpaši izcēlās Lauma. Viņa ik pa brīdim pārliecinājās, kā veicas pašām jaunākajām dalībniecēm- Aleksai un Elvitai.
    Manuprāt, pēc iespējas vairāk bērniem un jauniešiem vajag šādu praktisku darbošanos, lai audzinātu viņos pacietību, uzņēmību, darba tikumu. Labvēlīgā un draudzīgā pulciņā tiek veicinātas viņu iniciatīvas un personības attīstība. Un, protams, pacietība visu izdarīt līdz galam. Manī ir liels prieks arī par saviem mazpulcēniem. Neviens nekurn, ka grūti, visi darbojas ar lielu nopietnību. Protams, nodarbībās ir arī atpūtas brīži ar tēju, pīrādziņiem un saldumiņiem Par to rūpējas mūsu jaukā bibliotēkas vadītāja Rota Donska. Pateicamies biedrības "Mēs- nākotnei" Valdes priekšsēdētājai Ņinai Luščenokai un Limbažu novada pašvaldībai par iespēju arī Katvaru pagasta mazpulcēniem un jauniešiem pilnveidot savas prasmes un spējas. Ceru, ka kādiem Ilzes iemācītais kļūs par vaļasprieku. Jāteic, Ilzīte mūs burvīgi skolo, iedvesmojot, uzmundrinot, rādot un nepārtraukti skaidrojot.
    Nākamā nodarbība jau 26. jūnijā. Savukārt 7. jūlijā Pociema bibliotēkā atklāsim izstādi"Pašu rokām darināts skaistums". Tad arī izvirzīsim 5 labākos darbus novada izstādei , kura notiks oktobrī Bērnu un jauniešu centrā Limbažos. Tad mūsu novada visu pagastu jaunieši rādīs savu veikumu biedrības "Mēs- nākotnei" rīkotajā projektā "Soli pa solim uz sadarbību".
    Edīte MELNE, 178.Pociema mazpulka vadītāja.

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1452007
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 2 viesi