Galvenā lapa 2015_03_01_semin_pasvald

    Piesakies semināram: “Erasmus+” pieredze pašvaldību darbā

    Šī gada 20. martā Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra organizē pieredzes apmaiņas semināru pašvaldībās strādājošajiem speciālistiem (tostarp, jaunatnes lietu speciālistiem) par “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Erasmus+: Sports” starptautisko projektu rakstīšanu un īstenošanu. Seminārā informēsim arī par jaunumiem Eurodesk un Eiropas jaunatnes portālā. Pieteikšanās semināram līdz 13. marta plkst. 17:00. Seminārs par “Erasmus+” projektiem notiks viesnīcā “Avalon Hotel” (13. janvāra ielā 19, Rīgā). Dalība seminārā – bezmaksas.
    Semināra mērķa grupa – pašvaldībās strādājošie speciālisti, kuru ikdienas darbs saistīts ar jauniešiem un jaunatnes politikas veidošanu.
    Semināra darba programma
    No plkst. 10:30 līdz plkst. 11:00 – reģistrēšanās.
    No plkst. 11:00 līdz plkst. 11:40 – Jaunatnes politikas prioritātes nacionālā un Eiropas līmenī 2015. gadā (Izglītības un zinātnes ministrija).
    No plkst. 11:40 līdz plkst. 12:20 – praktiski ieteikumi pašvaldībām par “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu rakstīšanu un īstenošanu, Eurodesk un Eiropas Jaunatnes portāla jaunumiem (Jaunatnes starptautiskā programmu aģentūra).
    No plkst. 12:20 līdz plkst. 12:40 – eTwinning iespējas (Jaunatnes starptautiskā programmu aģentūra).
    No plkst. 12:40 līdz plkst. 13:00 - noderīga informācija par “Erasmus+: Sports” (Jaunatnes starptautiskā programmu aģentūra).
    No plkst. 13:00 līdz plkst. 14:00 – pusdienas.
    No plkst. 14:00 līdz plkst. 14:20 – pieredzes stāsts par projektu rakstīšanu pašvaldībai (Dmitrijs Zverevs, Rīgas pilsētas pašvaldība).
    No plkst. 14:20 līdz plkst.14:40 – pieredzes stāsts par projektu rakstīšanu pašvaldībai (Rudīte Muraševa, Saldus pilsētas pašvaldība).
    No plkst. 14:40 līdz plkst. 15:00 – pieredzes stāsts par projektu rakstīšanu pašvaldībai (Alma Brinkmane, Jūrmalas pilsētas pašvaldība).
    No plkst. 15:00 līdz plkst. 15:20 – pieredzes stāsts: nebaidies no Briseles! Īstenojām projektu par sportu (Lilita Mūkina, Latvijas Virves vilkšanas federācija).
    Aicinām pieteikties semināram tiešsaistē http://bit.ly/17tH0lf līdz 13. marta plkst. 17:00.
    Vietu skaits seminārā ierobežots. Pieteikumus izvērtēsim atbilstoši semināra mērķa grupai. Apstiprinājums par dalību seminārā tiks nosūtīts elektroniski uz dalībnieka reģistrācijas anketā norādīto elektroniskā pasta adresi līdz 17. marta plkst. 17:00.
    Programma „Erasmus+” sniedz iespēju darboties neformāli, veidot un īstenot projektus starptautiskā līmenī, sadarboties ar citu valstu jauniešiem, iegūt nozīmīgas prasmes un iemaņas, attīstot jaunatnes jomu Eiropā un Latvijā. Programmas mērķis ir veicināt Eiropas pilsonības apzināšanos un iesaistīt jauniešus Eiropas nākotnes veidošanā.
    Eurodesk ir Eiropas informācijas tīkls jauniešiem. Tūkstošiem jauniešu visā Eiropā ik gadu izmanto Eurodesk, lai meklētu informāciju par studiju, darba, ceļošanas iespējām Eiropā, arī partnerus saviem projektiem vai dalībniekus starptautiskiem pasākumiem. Eurodesk ir atbildīgs arī par Eiropas Jaunatnes portāla satura atjaunošanu. Portālā ir apkopotas vairāk nekā 10 000 interneta vietnes no 30 valstīm par jauniešus interesējošām tēmām – darbu, jaunatnes apmaiņām/brīvprātīgo darbu, jauniešu tiesībām, izglītību, jaunatnes portāliem, iespējām būt aktīvam pilsonim, kā arī par to, kā ceļot Eiropā.
    Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par programmas “Erasmus+” īstenošanu Latvijā, savukārt  Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra  nodrošina  programmas ieviešanu. Par projektu konkursiem jaunatnes jomā vairāk var uzzināt www.jaunatne.gov.lv sadaļā „Erasmus+”. Savukārt par izglītības un mācību jomas projektiem - www.viaa.gov.lv sadaļā „Erasmus+”.

    Papildus informācija:
    Kintija Bulava
    Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras
    Komunikācijas daļas vecākā referente
    Tālr.nr. 67356247
    e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

    Ziņu avots: www.jaunatne.gov.lv

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1451542
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 2 viesi