Galvenā lapa 2014_09_03_Tehniska_jaunrade

    Limbažu Tehniskās jaunrades nedēļā notiks minikāra būvēšana
    Tehniskās jaunrades nedēļā Limbažos no 4. - 11.oktobrim kā viena no daudzajām darbnīcām darbosies arī minikāru konstruēšanas darbnīca. 11.oktobrī ir paredzētas sacensības minikāru nobraucienos pa Limbažu ielām. Trases maršrutu paziņosim pēc apstiprināšanas. Sacensību princips ar minikāriem ir vienkāršs - uzvar tas, kurš ātrāk izbrauc izveidoto līkloču trasi. Izklausās vienkārši? Jā, tikai jāprot prasmīgi stūrēt un izvēlēties labāko braukšanas trajektoriju.
    Minikāru var izgatavot mājās. Tas ir bezmotora braucamais un vienkāršākie risinājumi faktiski ir mazi koka ratiņi, kas stūrējami un bremzējami ar kājām. Ir arī īpašas sporta braucamo klases, kuras demonstrēt Limbažos ieradīsies jaunieši no Rīgas Jauno Tehniķu centra. Ir arī joku minikāri - jebkas uz riteņiem ar ko brauc no kalna.
    Aicinām limbažniekus un ikvienu, kurš apsver līdzdalību, kopā ar bērniem uzbūvēt savu minikāru. Kā to izdarīt var apskatīties pasākuma interneta vietnē "http://ej.uz/teh-jaunradi"
    Tehniskās jaunrades nedēļas laikā, pateicoties projekta "Nāc un dari, jo Tu vari!" finansējumam no EEZ Programmas fondiem būs materiāli, lai uzbūvētu 10 koka (saplākšņa) minikārus. Pēc projekta tie paliks Limbažu Bērnu un jauniešu centra rīcībā.

    Ziņu avots: www. limbazi24.lv

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1450388
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 1 viesis