Galvenā lapa Projektu aktivitātes ES - ES darba tirgū 2014_09_03_SMU

    Valmierā un Limbažos informēs par skolēnu mācību uzņēmumiem

    Otrdien, 23.septembrī, Limbažos un Valmierā ikviens interesents varēs uzzināt par skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) veidošanas iespējām, iepazīties ar jau strādājošu SMU veiksmes stāstiem un uzklausīt dažādu biznesa ekspertu pieredzi, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja JA-YE Latvija mārketinga vadītāja Antra Laumane.

    No 16.septembra, biznesa izglītības biedrība Junior Achievement–Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) aicina skolēnus un skolotājus visā Latvijā piedalīties interaktīvos semināros "JA-YE Latvija Jauno uzņēmēju skola 2014". Semināros varēs uzzināt par skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) veidošanas iespējām, iepazīties ar jau strādājošu SMU veiksmes stāstiem un uzklausīt dažādu biznesa ekspertu pieredzi.

    Semināru laikā skolēniem un skolotājiem būs iespēja saņemt jaunāko informāciju par uzņēmējdarbības vidi reģionā, par ko informēs katra novada pašvaldības pārstāvis. Savukārt biznesa augstskolas Turība un Banku augstskolas pasniedzēji pastāstīs par to kādi ir personīgie ieguvumi un pienesumus savam novadam, veidojot pašiem savu biznesu.

    Dalībniekiem būs iespēja arī dzirdēt veiksmīgu uzņēmēju pieredzes stāstus, kā arī radošā darbnīcā pašiem izmēģināt spēkus un radīt inovatīvas biznesa idejas kopā ar RTU Rīgas Biznesa skolas ekspertiem. Savā pieredzē dalīsies un uz skolēnu jautājumiem atbildēs jau strādājošu SMU pārstāvji, kā arī JA-YE Latvija organizācijas darbinieki, SMU konsultanti, kuri pastāstīs arī par JA-YE Latvija partnera - RTU Rīgas Biznesa skolas - atbalstīto tiešsaistes biznesa simulācijas spēli JA TITAN.

    Neiztrūkstoša katra semināra sastāvdaļa būs klātesošo skolotāju pieredzes apmaiņa par to kā efektīvāk savās skolās izmantot JA-YE Latvija piedāvātās praktiskās biznesa izglītības metodes.

    Kā zināms, jau pavasarī "JA-YE Latvija Jauno uzņēmēju skola" viesojās kopumā astoņās Latvijas pilsētās, dažu nedēļu laikā uzņēmējdarbības izglītības aktivitātēs iesaistot aptuveni 500 skolēnu un skolotāju visā Latvijā.

    "JA-YE Latvija Jauno uzņēmēju skolas" mērķis ir sekmēt inovatīvas uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, kam piemīt izaugsmes potenciāls, kā arī informēt skolotājus un jauniešus par praktisku uzņēmējdarbības apguves iespēju skolas laikā, iesaistoties JA-YE Latvija Skolēnu mācību uzņēmumu programmā un dibinot skolēnu mācību uzņēmumu.

    Ziņu avots: http://limbazi.pilseta24.lv/zinas/55/321466

     

     

     
    Autorizācija



    Statistika
    Reģistrēti lietotāji : 4
    Raksti : 653
    Rakstu skatīšanās reizes : 1442603
    Klātienē
    Šobrīd klātienē ir 1 viesis